za odgovorna politiČka reŠenja
logo
logo
MOŽE LI SRBIJA BEZ NAUKE?
Pretraga
Međunarodna naučna konferencija „MENADŽMENT KULTURE I MEDIJA U DRUŠTVU ZNANJA“

Prateći savremene trendove u oblasti društvene transformacije (tranzicioni proces srpskog društva, zamah tržišne privrede, evropski integracijski procesi) koja je imala snažan uticaj na kulturu, medije, obrazovni sistem i ukupan sistem javnih politika, Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu će biti organizator i domaćin međunarodne naučne konferencije „Menadžment kulture i medija u društvu znanja“ koja će se održati 9. i 10. novembra 2011. godine u Beogradu.

Osnovna ideja Konferencije je da se o menadžmentu i produkciji u kulturi i medijima govori sa pozicija budućnosti srpskog društva kao društva znanja u kome aktivno mesto pripada umetničkoj i naučnoj edukaciji. Konferencija istovremeno ima evropsku, regionalnu i nacionalnu dimenziju koju će svojim učešćem, razmišljanjima i radovima obezbediti uvaženi gosti, profesori prestižnih evropskih fakulteta i univerziteta na kojima se proučava menadžment u oblasti kulture, umetnosti i medija, kao i kolege iz zemalja u okruženju. Jedan od konkretnih ciljeva Konferencije biće usmeren na analizu činjenica i potragu za odgovorom na pitanje u kojoj meri je izučavanje produkcije menadžmenta u umetnosti, kulturi i medijima lavira između kreativnosti i nauke, veštine i znanja odnosno koliko je interdisciplinarnost najprimerenije određenje za obrazovnu delatnost u ovoj oblasti..


Teme i okrugli stolovi Konferencije:

  • Izazovi obrazovanja menadžmenta kulture, umetnosti i medija u globalnom okruženju;
  • Menadžment u kulturi i medijima kao sredstvo javnih politika i instrument komercijalne održivosti institucija kulture, umetnosti i medija;
  • Kulturni turizam i nasleđe: Menadžment u kulturi i umetnosti u funkciji održivog razvoja;
  • Regionalna iskustva u edukaciji za kreativnu produkciju i menadžment u oblasti dramskih umetnosti, medija i kulture;
  • Profesija kreativni producent i menadžer dramskih umetnosti, medija i kulture;
  • Identite i sećanja – Transkulturalni tekstovi dramskih umetnosti i medija.

U okviru Međunarodne konferencije za 9. novembar 2011. godine u 19.30 časova planirana je svečanost kojom će biti obeležno 50 godina od osnivanja Grupe za organizaciju na Akademiji dramskih umetnosti, danas Fakultetu dramskih umetnosti, na kojoj se, što je specifičnost i balkanskog i evropskog kulturnog prostora započelo sa sistematizovanim i teorijski utemeljenim izučavanjem organizacije, produkcije i menadžmenta umetničkih delatnosti.

Twitter