za odgovorna politiČka reŠenja
logo
logo
MOŽE LI SRBIJA BEZ NAUKE?
Pretraga
NAŠA TEMA: "KOLIKO SMO ZAŠTIĆENI OD ZLOSTAVLJANJA NA RADNOM MESTU"
Centar za demokratiju u okviru projekta Demokratski politički forum organizuje debatu na temu "Koliko smo zaštićeni od zlostavljanja na radnom mestu".

Zaposleni građani Srbije se suočavaju sa brojnim problemima kada su u pitanju osnovna prava iz radnog odnosa. Jedan od svakako najvećih nerešenih problema domaćeg zakonodavstva jeste mobing, odnosno zlostavljanje na radu.

Mobing se sastoji u stvaranju neprijateljskog radnog okruženja, i to putem fizičkog, psihičkog ili seksualnog zlostavljanja u radnom odnosu.

Iako je Vlada Republike Srbije utvrdila Predlog zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu, Narodna skupština se o njemu još nije izjašnjavala. Istovremeno, pravni stručnjaci upozoravaju na brojne nedostatke Predloga zakona. 

Želimo da debata o ovoj temi pruži konstruktivan doprinos usvajanju nove zakonske regulative u ovoj oblasti koja bi na odgovarajući način obezbedila zaštitu od mobinga.

Uvodnu reč na debati će imati Emila Spasojević (Ministarstvo rada i socijalne politike) i Saša Gajin (Centar za unapređivanje pravnih studija i Pravni fakultet Univerziteta Union). Moderator debate biće novinar Miša Stojiljković (B92).
Twitter